Tulipa taas pyörittyä ostosten maailmassa lauantaina. Ostimme joulusuklaat valmiiksi kaappiin odottamaan Suurta Juhlaa. Ne kannattaa ostaa ajoissa, ennen kuin hyllyissä on enää fazeria ja pandaa tarjolla.

Näin kaupassa kuvottavan "six-pack"-tyylisen Pandan suklaarasiaryppään. Kolme suklaarasiaa yhdessä ja samassa tukevassa pahvilootassa ja oikein kantokahva, että ostajan on helpompi kanniskella hirvitystä kotiin, kouluun ja työpaikalle. Karmaisevaa. Minusta tuossa arkisessa Pandan "3 in 1"-laatikossa tiivistyy oikein meidän aikamme henki. Paljon ja halvalla, laadusta viis. Ihmiset mutustavat teollisen makuisia konvehteja sokerihumalan saadakseen. No niin: pitäkäämme olut ja suklaa huokeina, niin ainakin säästymme vallankumoukselta. Ja riittävästi televisiokanavia kaikille, tietysti.

Sanoin PuoLiskoiselle, että tuollainen kolmen pandarasian pakkaus on todellinen joululahja helvetistä.

Minulle ostettiin Lindtin suklaarasia, kun taas PuoLiskoinen pitäytyy tonttukonvehdeissa ja marmeladeissa. Lindt on törkeän kallista (kassalla sydän itkee verta kun on maksun aika), mutta jouluna suu kiittää.

Löysimme lauantaina lahjan kummitytöllekin. Oikeastaan on hyvä, että ostoksille ennättää vasta baletin jälkeen. Jalat ovat sopivasti väsyneet ja usein on myös nälkä. Kotiin tulee lähdettyä ajoissa ennen konkurssin koittamista.