Tänään on Herran äidinäidin, pyhän Annan, hedelmöittymisen aatto. Huominen päivä on siis se päivä, jona joskus kauan sitten uskottiin Neitsyt Marian saaneen alkunsa. Kahden ihmisen geenit yhdistyivät ja lopputuloksesta tietää koko maailma. Mahtoiko Anna tai Maria aavistaa, että vielä 2000 vuotta heidän kuolemansa jälkeen ihmiset kaikkialla muistavat heitä ja uskovat tuntevansa heidät?

Apteekin salmiakkia

Viikonlopun kunniaksi herkuttelin apteekin salmiakilla. Ostan sitä aina, kun on asiaa apteekkiin. Paljon sitä ei uskalla syödä: se on todellista myrkkyä verenpaineelle. Pikku rasia silloin tällöin ei kuitenkaan tee pahaa.

Joskus lapsuudessani apteekin salmiakki piti ostaa sellaisissa ihan pienissä valkoisissa paperipusseissa. Pussin päälle oli kirjoituskoneella kirjoitettu sisällön nimi. En muista milloin nämä punamustat rasiat tulivat - olisiko se tapahtunut 90-luvulla? Tallennetaan kuitenkin ne valkoiset paperipussitkin tänne unohduskirjaan. Kaikkien muiden asioiden joukkoon jotka unohtuvat, vaikkei niiden pitäisi.