Olen viettänyt aikaani sairastellen. Tunnit ovat kuluneet sängynpohjalla maatessa vuoroin hitaasti ja vuoroin nopeasti. Nopeasti silloin, kun Nukkumatti on tullut armahtamaan flunssaisen pieneksi hetkeksi ja hitaasti silloin, kun huonolta ololta ei oikein pysty edes lukemaan ja ainoa viihde on kuunnella herätyskellon rouskuttavan minuutteja rattaissaan.

Tänään uskaltauduin kaupungille, vaikken vielä täysin toipunut olekaan. Vaatekauppojen ikkunoissa komeili paljon lappuja kirkuen 50% alesta. Sorruin tietysti heräteostokseen: paitapuseroon, joka paremmassa valaistuksessa paljastui likaisen lilan väriseksi ja lisäksi vielä kylmäksi kapistukseksi. Taidanpa pudottaa sen UFF:n keräyskoriin heti huomenna. Ehkä se on jonkun toisen naisen unelmapusero?

Eduskuntavaalitkin lähestyvät. Pian on taas aika mennä Koppiin ja antaa Ääni. Niin hukassa olen ollut ehdokkaita arvioidessani, että oli pakko turvautua Ylen vaalikoneeseen. Antaahan vaalikone edes viitteitä johonkin suuntaan, vaikkei sen antamaa suuntaviittaa Kopissa seuraisikaan. Odottamatonta mutta totta: vaalikone rakentaa kolmen kärkeni kristillisdemokraattisista ehdokkaista. Neljäntenä onkin sitten SDP:n edustajan nimi. Keskustalaisten ja vasemmistoliittolaisten kanssa ei oikein harmoniaa löydy: heitä ei kärjessä näy, vaan epäsopivimmat ehdokkaani löytyvät noista puolueista. Yhdeksän kärkinimeni joukosta peräti viisi (!) kantaa nimensä perässä kirjaimia KD. Jokohan pian liityn puolueeseen? Sitten on listallani mausteeksi näitä yksittäisiä kokoomuslaisia pippureita ja sitoutumattomia yrttejä ynnä muita.  

Luin erään vaalikoneen minulle tarjoileman kristillisdemokraatin nettisivuja. Kyseessä on Jaana Shelby Kiskosta. Ihan sympaattisia ajatuksia ja tärkeitä myös. Äänestyspäätöstä en vielä ole tehnyt suuntaan enkä toiseen. Mietintämyssy on päässä.