Tämä vielä puuttui. Vauhtipömpelit mittaavat tulevaisuudessa autojen keskinopeutta. Ei riitä se, että pömpeli mittaa kohdalle tulevan auton nopeuden juuri pömpelin kohdalla, vaan kontrolli viedään astetta pitemmälle. Muutaman vuoden kuluttua ei autokouluissa sitten enää tarvitse opettaa ohittamisen jaloa taitoa. Kuka enää uskaltaisi ohittaa, koska se vaikuttaa keskinopeuteen? Saa olla aikamoinen matemaatikko, jos aikoo ajaessaan laskea seuraako ohittamisesta sakko, vai pysyykö keskinopeus sallitun rajoissa. 

Miksi ei samalla vaivalla vahdattaisi hipeltääkö kuljettajan käsi autoradiota (PuoLiskoinen tiesi kertoa, että radionräpläys on sekin tuomittava turvallisuusriski - huonompi juttu minun kannaltani, minähän olen aina käsi kiinni radiossa), tai onko hands-free käytössä. Jokohan muuten tupakointi autoillessa on ymmärretty kriminalisoida? Sauhuttelijoitahan voitaisiin valvoa samalla. Ja mätkäistä reilut sakot, jos savuke palaa.

Autoilijan voisi myös velvoittaa tervehtimään jokaista pömpeliä reippaalla kädenheilautuksella. Se kertoisi valppaasta ja taatusti ajoon keskittyvästä kuljettajasta. Laiminlyövää voitaisiin sakottaa, kuinkas muutenkaan. 

Kaikenlaiset kamerat ja yhä lisääntyvä valvonta ahdistavat ainakin minua. Ei siksi, että haluaisin rötöstellä (se radiojuttu olkoon poikkeus säännöstä), vaan ihan periaatteesta. Miten pitkälle kansalaisten valvonta voidaan viedä, ennen kuin ihmiset älähtävät?

Siivousruno

Minä imurin kanssa heilun,

mopin varressa rentona keinun.

Hymyää koti kiitollisuudella,

kun syntyy puhdasta toluliuoksella.