Mikä on olennaista Henry David Thoreaussa? Ei ehkä sittenkään miehen meneminen elämään metsässä, vaan se, että hän tuli sieltä pois.

Mitä opimme tästä?

Päättäminen on helpompaa kuin päätöksen pitäminen. Lähteminen on helpompaa kuin jääminen. Pään sisällä haaveillut haaveet eivät koskaan ole samoja kuin todeksi tulleet unelmat.

Mielipuolisuus

Tänään kuulin autoradiosta kammottavaa musiikkia. Taustalla oli tasaisen tympeä jumputus, päällä puhuttu vihapuhe. Se oli rap-musiikkia, mikäli asiaa oikein pystyn arvoimaan. "Laulaja" (puhuja?) kuulosti kielivammaiselta maanikolta, jolla oli pakonomainen tarve puhua nopeasti, paljon ja roskaa. 

Kauneus

Kävimme kirpputorilla ja näin kellon, jossa numeroiden paikalla oli kuvia linnuista. Pääsky, rastas, siivekkäitä monenmoisia. Alla latinankieliset nimet. Kaunis. Eikä ainakaan ahdistava. Olisipa mukavaa, jos hammaslääkärin aika olisi pääskysen aika ja kauppaan olisi ehdittävä ennen kyyhkysen hetkeä! PuoLiskoinen ei kuitenkaan halunnut kelloa meille, koska siinä oli sellaisiakin lintuja, joita ei Suomessa asustele. Hänestä tuntuisi mielekkäämmältä katsella kotimaan lintuja.