Palmusunnuntaisin kirkossa näkee paljon toinen toistaan upeammin koristeltuja pajunoksia siunattavina. Lasaruksen lauantaina riivin minäkin pihalla kasvavista pajuista ja koivuista muutamia oksia - puukko siinä olisi ollut tarpeen - ja ne saivat koristeekseen värjättyjä höyheniä ja silkkipaperiruusuja. Kirkkoon en niitä kuitenkaan vienyt, kun taidamme molemmat olla vähän turhan suuria virpomispuuhiin.

Tänään askarruttaa:

  • Serafien olemus: jos sellaisen näkisi, niin muistuttaisiko se lintua? Minä en pohdi keskiaikaisten teologien tavoin taivaallisia hierarkioita tai neulanpäähän mahtuvien enkelien määrää, mutta pohdin kylläkin niiden kokoa. Ovatko serafit siis a) suurempia kuin ihminen b) ihmisen kokoisia c) linnun (variksen, tiaisen yms.) kokoisia? Vaihtoehto d. olisi tietysti hyönteisen kokoluokka, mutta se olisi jo naurettavaa.
  • Mitä NRA (National Rifle Organisation) tekee Suomessa? PuoLiskoinen oli käynyt asemessuilla Turussa ja huomannut siellä NRA:n olevan edustettuna. Olen aina yhdistänyt NRA:n amerikkalaiseen elämäntapaan ja amerikkalaisiin arvoihin.   

489103.jpg