788440.jpgKesän alkaessa havahduin tiekirkkojen olemassaoloon. Paljon kauniita, eri aikakausia edustavia kirkkorakennuksia avoinna arkisin ja viikonloppuisin. Hieno tilaisuus kokea rauhoittava ja opettavainen hetki kesken tylsääkin tylsempää - ja pakollistakin pakollisempaa - kesäloma-autoilua.

Ensimmäinen Kohteemme oli Säkylä. Säkylä tunnetaan kai paremmin Porin prikaatin kotipaikkana, mutta on siellä muutakin: Kustaa III:n nimikkokirkko. Majesteetti antoi muinoin rakennusluvan kirkolle, joten siitä sen nimi. Käyttöön kirkko vihittiin 4.8.1776.

Kirkko oli kaunis omalla karulla tavallaan. Merkittäväksi sen tekee sekin, että juuri tässä kirkossa on Suomen ensimmäinen naismaalarin maalaama alttaritaulu, Margareta Capsian Pyhä Ehtoollinen.

Säkylä sattuu aina mukavasti matkan varrelle appivanhempien luo matkatessamme. Pidän tästä ajomatkasta enemmän kuin muista, koska se on suhteellisen lyhyt (satakunta kilometriä) ja matkan varrella on paljon kaunista. Perillä odottaa leivonnaistaivas, monitaituri-anopin aikaansaama!

788438.jpg