Tämä on todellinen enteiden päivä. Taivas tuntuu kylmältä ja armottomalta, kun ajattelee mitä kaikkea sen alla on tapahtunut ja tapahtuu. On maaliskuun idus. Näihin aikoihin joskus 44 vuotta ennen ajanlaskun alkua oli Julius Ceasarilla tukalat hetket edessä. Kuolema vihamielisten ihmisten ympäröimänä, täydellinen ystävättömyys ja yksinäisyys siinä tilanteessa.  

Ceasar ei enteistä piitannut. Ehkä hän koki itsensä vahvemmaksi kuin kohtalo, vahvemmaksi kuin ihmiset. Olisi kannattanut piitata. Luin jostakin sen olleen etruskipappi, joka ennusti Ceasarille kohtalokkaan päivän koittaneen. Etruskit ovat minulle merkinneet aina jotakin salaperäistä ja mahdikasta joukkoa. Ennustaminen lampaan maksasta, se kaikki. Onhan se vähän toista kuin tulevaisuuden tiirailu teenlehdistä?

Verottaja, tuo ammateista vaarallisin

Joku on pilaillut tänään verottajan kustannuksella. Perätön pommiuhkaus on kai tyhjentänyt verovirastoja ja verokarhun työ keskeytyi hetkeksi. Pilailijan arvellaan olevan mielenterveysongelmainen. Loistava päätelmä! Seuraavaksi sopii sanoa pilailijan olevan iältään noin 20-60-vuotias mies. Yhä häikäisemmäksi käy järjen valo.

Eihän tässä maassa kai enää ole yhtään sellaista ihmistä, jota ei  voitaisi tarvittaessa luokitella "mielenterveysongelmaiseksi". Kaikilla tuntuu olevan joku diagnoosi, jos ei muuta niin masennus. Ja pilailusoitot ovat perinteisesti olleet enemmän miespuolisten kansalaisten harrastus, tai näin olen ainakin muutamaa radio-ohjelmaa seuratessani havainnoinut. Verottajalle taitavat eniten kaunaa kantaa aktiivi-ikäiset ihmiset, joilla on jotakin menetettävää rahallisessa mielessä, siksi onkin helppoa viilata ikähaarukkaa osapuilleen oikeaan kohtaan. Vielä rohkenisin sanoa, että soittaja tuskin on viittäkymmentä vuotta vanhempi. Sitä vanhemmathan ovat kaikki jo sairaseläkkeellä, varhaiseläkkeellä tai muuten vain eläkkeellä ja siksi passiivisempia tyhtymään tällaiseen huvitteluun.