Minä kuulun siihen ihmisryhmään, joka välttää autoilua aina kun se vain on mahdollista. Täytyi kuitenkin tänään sen verran autourheilla, että pääsin Naantalin Lietsalan kirjastoon hakemaan varaamani romaanin. Onneksi PuoLiskoinen oli aiemmin jo näyttänyt minulle sen sijainnin, koska pelkän kartan perusteella en ehkä olisi sinne osannut. 

Lietsalan kirjasto ei ole koolla pilattu, mutta tarjonta oli yllättävän hyvää. Löysin elokuvahyllystäkin kaksi elokuvaa: toinen on suomalainen lottaelokuva Lupaus ja toinen Ed Harrisin ohjaama ja tähdittämä Pollock. Kumpikin on tullut jo televisiosta, mutta en ole syystä tai toisesta kokonaan niitä pystynyt katsomaan. Viime aikoina olen lainannut aika paljon elokuvia: vielä on vanhempiakin lainoja katsomatta. Viikonloppuuni kuului Ingmar Bergmanin elokuva Kasvot. Siinäpä vasta tarina, joka oli kuin mustaa samettia! Rakastan Bergmania silloin, kun hän on synkkä ja makaaberi (eli siis melkein aina).

Sain siis vihdoin lainatuksi Siri Hustvedtin romaanin Kaikki mitä rakastin. Sitä on kehuttu, siitä on puhuttu - tahdoin siis luonnollisestikin pistää lusikkani siihen soppaan. Vielä ainakaan en ole kokenut mitään järisyttäviä elämyksiä, mutta ehkä ne tulevat myöhemmin. Järisyttävintä tähän asti on ollut tieto Siri Hustvedtin avioliitosta: hänen aviomiehensä sattuu olemaan Paul Auster.