Taas uusi huolenaihe: avaruudessa on kummallinen aukko. Mustasta aukosta ei ole kyse, vaan ihan vain aukosta - minkä lie värinen mahtaakaan olla ja mitä se sitten pitääkään sisällään. Tällä hetkellä muita avaruuteen ja fysiikan piiriin kuuluvia huolenaiheitani ovat:

  • Asteroidin törmääminen kotiplaneettaamme (Apophis on jo matkalla, mutta ei luultavasti törmää)
  • Aurinko: jos sen toiminnassa tapahtuukin joku yllättävä muutos, joka vaarantaa meidät
  • Apokalyptiset outokaiset (strangelets), jotka voivat aiheuttaa maailmanlopun

Outokainen on muuten myös PuoLiskoisen minulle antama lempinimi. Tiedän hyvin, ettei tällaisia kauhuskenaarioita pitäisi ajatella. Pitäisi vain katsoa Prisman mainoksia televisiosta ja lukea pörssikurssien muutoksista ja Tarja Halosen valtiovierailuista. Kosmiset katastrofin aiheet kuitenkin tarjoavat taustaa arkipäivälle. Ne antavat perspektiiviä ja suhteellisuudentajua. Onko sittenkään katastrofi, jos huulipuna katoaa jonnekin ja kesälomalla sataa? Huonomminkin voisi nimittäin olla - paljon huonommin!  

Askarrellen avaruusahdistuksesta

Avaruusahdistustakin lievittää tehokkaasti askartelun suoma ilo. Tuorein aikaansaannos on tällainen kortti, jonka tein ottamalla kuvan klemmarista ja kirjoittamalla Paint Shop Pro'lla kuvaan tekstin. Sitten vähän muokkasin kuvaa väritykseltään ja printtasin ulos. Loppu olikin leikkaamista ja liimaamista perinteisessä mielessä!

847990.jpg