Tämä päivä on kirkollisessa mielessä Sebastianin & 40 marttyyrin päivä. Kustaa Vilkunan mukaan tänä päivänä on siis ennusteltu säätä peräti 40 päivää eteenpäin: millaista tänään, sellaista vielä huhtikuussa. Vanha kansa peittoaa mennen tullen kymppiuutisten sun muiden sääennustukset, jotka pisimmilläänkin ulottuvat vain viikon päähän.

Veri on vettä sakeampaa.. 

.. ja geenit ovat suuri mysteeri! Isäni serkun silmät tuovat niin elävästi mieleen isoäitini, että se ei varmasti koskaan lakkaa hämmästyttämästä minua. Muutenkin hän on ulkoisesti niin isoäidin mallinen, huoliteltu, kaunis ja siro.

Kävin hänen luonaan tänään. Näin myös samassa taloudessa asustelevan karkeakarvaisen mäyräkoiran, hyvin ystävällisen ja pirteän koiraherran. Haukahtelee harvakseltaan vain hienostuneen matalalla äänellä, toisin kuin äitini lemmikki, joka suoraan sanottuna räksyttää.

Pieni kaunis asia

Isäni serkun näkeminen oli päivän iloinen asia. Tympeä asia oli mattojen unohtaminen pesulaan. Vein ne sinne eilen ja oikein hehkutin, kuinka hienoa olisi saada matot takaisin jo tänään. Ja sitten itse en ehtinyt sinne.. Melkeinpä tekisi mieleni delegoida matonkaisten noutaminen PuoLiskoiselle maanantaina, etten itse joutuisi kohtaamaan pesulan omistajaa.

Rauhoitin sielua ja mieltä ostamalla kimpun violetteja tulppaaneja. Leikkasin ja järjestelin ne kauniisti maljakkoon, jonka joskus muinoin saimme puoliskoisen kummitädiltä kihlajaislahjaksi. Nuo violetit tulppaanit ovat tämän päivän pieni kaunis asia. Joskus on mahdotonta elää ilman sellaista.