.. Matti Vanhasen suulla: ilmastonmuutoksen vähätteleminen on lopetettava heti. Kerrankin, tämän yhden ainoan kerran, voin sanoa olevani samaa mieltä pääministerin kanssa. Ja Eero Heinäluoman!

Mutta se ilmastosta. Pakko on pelata niillä korteilla, jotka olemme jaossa saaneet. Olen silti iloinen siitä, etten ole enää sadan vuoden kuluttua katselemassa tätä touhua. Olo on vähän kuin olisi mopannut tai maalannut itsensä huoneen nurkkaan, eikä pois voi päästä millään valtakunnan konstilla.

"Minun silmäni ovat nähneet sinun pelastuksesi.."

2.2. on ortodoksisessa kirkossa Herran temppeliintuomisen juhla. Juutalaiseen kulttuuriympäristöön syntynyt Marian poika vietiin temppeliin 40 päivän ikäisenä. Läntisessä kirkossa tämä päivä on taas kynttilänpäivä, nimetty näin sen vuoksi, että tänä päivänä on perinteisesti vihitty kirkossa käytettävät kynttilät.

Vanha kansa lupaili täällä Suomessa jo kevättäkin "kynttelistä". Tuntuu vielä hiukan liian aikaiselta, vaikka päivä onkin selvästi pidempi kuin joulukuussa.  

Mosaiikkimetsästystä 

Tarkoitukseni oli käydä tänään Turun Länsikeskuksen Sinooperissa. Jostakin syystä päädyinkin Myllyyn. Olen kai niin tapojeni orja, että kääntyminen Raisionkaarelle oli täysi mahdottomuus. Automaattisesti vain vankkurini suuntasivat kohti Myllyn kauppakeskusta. Kyllä harmitti.

Löysinpä silti Suomalaisesta Kirjakaupasta mosaiikkitäydennystä. Hinta kaksi ja puoli euroa, somassa pikku pahvipaketissa 200 grammaa 10 x 10 millimetrisiä mosaiikkipaloja. Kirjapörssissä ei ollut mosaiikkia, mutta kylläkin ihmemaa Ozista kertovia kirjoja. Pidin ihmemaa Ozin seikkailuista joskus lapsena. Ja Gulliverin retkistä, sekä Ihmemaan Liisasta. Kaikista tarinoista, joissa maailma ei ollut ihan sellainen kuin se on oikeasti.

Väsyneenä päivän koettelemuksista jaksoin silti leipoa tiikerikakun illan tummetessa. Tiikerikakussa hyvin tärkeää on kakun kaakaoraitojen kauneus. Minusta niiden pitää olla selkeärajaisia ja tiikerimäisiä. Marmorikuviota en käsitä ollenkaan.