Tässä uutisessa kerrotaan Oulun seudulle pudonneista meteoriiteista. Paikoin on muistuttanut yö enemmän päivää kuin itseään, kertoo sama uutispätkä.

Ihanalta kuulosti asiaa tutkineen Ursan ryhmän nimi: valopallotyöryhmä! Antaisin paljon, jos pääsisin töihin valopallotyöryhmään. Toki myös tulipallotyöryhmä sopisi. Kun joku kysyisi vaikutuspaikkaani, niin olisi mukavaa rykäistä virallisesti ja todeta: "no, olen ollut jo kaksi vuotta valopallotyöryhmässä.."

Ryhmän nimikin on sellaista halki-poikki-ja-pinoon -tyyliä: valopallotyöryhmän työstä ei jää mitään arvailun varaan. Se tutkii luonnollisestikin valopalloja. Äärimmäisen informatiivista.

Öinen oivallus

Luin uudestaan Anja Snellmanin Lemmikkikaupan tytöt. Pidin tarkoituksellisesti pitkän tauon ensimmäisen ja toisen lukukerran välillä. Ajattelin, ettei kirja sentään voi niin huono olla, kuin miltä se ensimmäisellä kerralla tuntui. Vaan kyllä se voi, valitettavasti. Ei kielen puolesta, kuten olen jo aiemminkin todennut, vaan tarinan uskottavuuden.

Mietiskelin kirjaa vielä viikonloppumatkallakin, öiseen aikaan unta odotellessa. Tulipa vain mieleeni kirjan salaperäisen, mahdollisen primus motorin ja porttokeisarin nimi: Mr. Dakota. Senhän on pakko olla anagrammi. Mr. Dakota - Herra Kadota.