Minulla on mielenkiintoinen, vastavuoroisuuden periaatteelle rakentuva kirjeystävyyssuhde erään italialaisen ihmisen kanssa. Minä piirrän hänelle elefantteja ja vastalahjaksi hän lähettää minulle italialaisia postimerkkejä. Kumpikin on tyytyväinen saamisiinsa. Viimeksi askartelin hänelle kortin, jossa elefantti oli ryhtynyt kirjoituspuuhiin. Eläinmaailman edustaja kirjoitti kärsällään valtaisan suurta kirjettä. Taustalla kirjettä odotteli extralarge-kirjekuori, johon olin riipustanut äkeän näköisen kaljun ukon päätä kuvaavan postimerkinkin. Näin jälkikäteen voisin todeta, että Urho Kalevahan se siinä...

Kuunsirppi nousee Suomen poliittiselle taivaalle

Suomen islamilainen puolue ottaa ensiaskeleitaan. Mielenkiintoinen uutinen. Suomessa on tätä nykyä yli 50 000 muslimia, joten kaipa puolue voisi jonkinlaista kannatusta saadakin. Edellyttäen, että islam on riittävän vahva yhteinen nimittäjä näille keskenään varsin erilaisille muslimeille. 

Tätä ehdin jo odottaakin. Jokaiselle ajattelukykyiselle, laskutaitoiselle ihmiselle lienee selvää, että tulevaisuuden Euroopassa muslimit tulevat olemaan vahvasti edustettuina. Kyse ei ole uskonnon tai ajatusjärjestelmän paremmuudesta johonkin toiseen nähden, vaan puhtaasti matematiikasta.

Britanniassakin on pian jo kaksi miljoonaa muslimia (noin 1,8 miljoonaa, mikäli muistini minua oikein palvelee), eikä määrä näytä ihan pian laskuun kääntyvän. Saksassa arvioidaan, että vuonna 2045 muslimiväestön osuus tulee olemaan suurempi kuin etnisten saksalaisten. Vuoteen 2015 mennessä koko Euroopan muslimiväestö tulee kaksinkertaistumaan. Islaminuskoisten perheiden syntyvyysluvut nyt vain ovat ihan toista kuin meikäläisten: käsittääkseni noin kolme kertaa suuremmat. Lisäksi täytyy ottaa huomioon se tasainen ihmisvirta, joka paremman elämän toivossa pyrkii Eurooppaan Pohjois-Afrikan kautta.  

Kauhistuttaa, ihastuttaa, ihmetyttää? Tietysti tällaiset ihmismäärät haluavat myös mukaan demokraattiseen, poliittiseen päätöksentekoon. Ja demokratia on tunnetusti hallitusmuoto, jossa enemmistön mielipide ratkaisee. Tämän päivän vähemmistö voi olla huomispäivän enemmistö.