Vanha kansa antoi tällaisen neuvon koskien tätä nyt elettävää ajanjaksoa. Vanhat merkkipäivät-kirja sijoittaa Bartolomeuksen päivän elokuun 24. päivän kohdalle. Ortodoksinen kirkko on päivän myöhässä: meillä apostoli Bartolomeusta muistetaan 25.8. Oli niin tai näin, niin tässä oli taas eräs syksyn merkkipaalu. Hallasta tulee yhä useammin nähty vieras - se jää suorastaan asumaan. Ja pimenevät illat vaativat kynttilän pöydälle.

Pärttylinä balettitossut esiin..

Tällaista ohjetta ei vanha kansa antanut, vaan se on ihan kokonaan omaa keksintöäni! Ilmottauduin taas balettiin. Sain nähdä jonkin verran vaivaa löytääkseni jatkotason ryhmän, jossa ei kuitenkaan käytetä kärkitossuja. Minulla ei ole mitään suurta kutsumusta tanssia en pointe ja pilata siinä sivussa jalkaparkani. Olen samaa mieltä erään anonyymin tossukauppiaan kanssa, jonka mielestä kärkitossuille ei pitäisi nousta kertaakaan, ellei sitten todella haaveile ammattiurasta ballerinana.

Veri on vettä sakeampaa

Teimme tänään PuoLiskoisen kanssa mukavan sukulaisvierailun isäni serkun luo. Joissakin ihmisissä on taikaa: he saavat ympärillään olevat ihmiset onnellisiksi ja iloisiksi. Tätä taikaa on sukulaisessani. Lisäksi hän omistaa mitä sympaattisimman nelijalkaisen ystävän.