Olen taistellut entropiaa vastaan omilla pienillä keinoillani. Eli siis: olen siivonnut. Projektin aikana olen yrittänyt miettiä minkä huoneen siivoamista inhoan eniten. Tällä hetkellä kilpailun kärkisijoilla ovat makuuhuone (patjojen, petauspatjan, peittojen ynnä muiden imurointi ei ole herkkua) ja työhuone (polvet mustelmilla työpöytien alla ryömiminen ja johtojen imurointi ei sekään ole kiva kokemus). Moppaus ei sinänsä minua vaivaa. 

Ei silti tulisi mieleenikään palkata siivoojaa. Satun nimittäin tietämään, ettei palkattu siivooja ikinä tekisi urakkaa niin huolellisesti kuin mihin itse pystyn. Ja allergisen ihmisen kodin on oikeasti oltava siisti. Ei riitä se, että vähän hosuu imurin kanssa suurimmat pölylampaat lattialta. Peittoja, verhoja ja patjoja on pestävä useammin kuin "normaalissa" kodissa ja huonekalutkin on imuroitava huolellisesti. Pinnauksesta seuraa paha olo ennemmin tai myöhemmin.

Olen joskus pohtinut alkavani jonkinlaiseksi allergia-aktivistiksi, ajamaan kaikkien allergisten asiaa tässä tietämättömien ja ajattelemattomien maailmassa. Se jää nähtäväksi.

Muita aktiviteetteja:

Katsotut elokuvat: suomalainen nerontuote Käpy selän alla. Ja amerikkalainen ihanuus Parhaat vuotemme (The way we were). Käpy on kuvaus kahden pariskunnan kesäisestä telttaretkestä maaseudulle. Villinvapaa luonto, ihmisten halut ja tarpeet sekoittuvat ja konflikteja syntyy. Eero Melasniemi on muuten todella huvittava Nuorena Vihaisena Miehenä.

Parhaat vuotemme oli liikuttava katselukokemus. Jos avain ei sovi lukkoon, ei lukko aukea. Ei, vaikka kuinka sitä toivoisit. Jos ihmiset ovat täysin erilaisia arvomaailmaltaan, taustaltaan, unelmiltaan, niin yhteiselämä ei onnistu. Vaikka kuinka toista arvostaisi ihmisenä ja näkisi hänen hyvät puolensa. Pyöreää palikkaa et voi laittaa neliskanttiseen reikään. Barbra Streisand esittää elokuvassa Katie Moroskyä, varatonta vasemmistolaista opiskelija-aktivistia. Robert Redford on Hubbell Gardiner, valkohammashymyinen varakas poika. 

Päivän sitaatti...

.. tulee Dalai Lamalta. "My religion is kindness." Siihen ei ole mitään lisättävää.